Bahçe Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

19-06-2019 15:46
Bahçe Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Huzuru Evinize Getirin

 

Kişisel beğenilere uygun dekorasyonlara sahip bahçe ve balkon gibi açık alanlar, hayatın karmaşasından bir anlığına da olsa uzaklaşıp dinlenmek, zihni rahatlatmak için uygun atmosfer sunar.

Gerçekten huzurlu bir ortam için bahçe dekorasyonunda dikkat etmeniz gereken hususlar söz konusu. Bunları eşya seçimi ve eşyaları yerleştirme düzeni olarak iki ana başlıkta ele alabiliriz.

 

Eşya Seçimi

 

Bahçede yer alacak eşyaları mobilya ve aydınlatma ürünleri şeklinde incelemekte fayda var.

Bahçe Mobilyası Seçerken Bunlara Dikkat Edin

Bu tür alanlarda kullanılacak mobilyaların nitelikleri, alandan elde edilecek faydayı doğrudan etkiliyor. Dolayısıyla mobilyaya karar vermek, özellikle de sandalye seçimi özen gerektirmekte. Dekorasyon tarzına uygun, konforlu ve sağlam bir Bahçe Sandalyesi, açık alanlarda geçirilen zamanı daha kaliteli kılar, mekâna şıklık katar.

Uzun süre oturma durumunda rahatsızlık vermemesi için yumuşak ve esnek materyallerden yapılmış ya da minderli ürünleri tercih edebilirsiniz. Minderli sandalyelerde kumaşın terletmeyen yapıda olmasında fayda var. Rengi güneşte çabuk solacak kumaşlardan kaçınmak gerekiyor.

Dar mekânlarda alan tasarrufu için katlanır özellikteki ürünleri kullanabilirsiniz. Bunlar, kullanılmadıkları zaman mümkün olduğunca az yer kaplayarak muhafaza edilebilir.

Açık hava şartlarının olumsuz etkileri mobilyalarda, paslanma ve çürüme şeklinde kendini gösterir. Bu sorunları önlemek için dayanıklı materyallerden üretilmiş ürünleri seçmeye özen gösterin.

Bahçe Aydınlatmasında Bunlara Dikkat Edin

Bahçe aydınlatmasında amaç genellikle gün ışığı etkisi yaratıp nesneleri daha iyi seçmek değildir. Işık, dekoratif bir unsur olarak işlev görür. Dolayısıyla, bahçede gereğinden fazla aydınlatma, gereğinden fazla maliyet anlamına gelmekte. Bunun yanı sıra, bahçe aydınlatması için seçilecek ürünün olumsuz hava koşullarından etkilenmeyecek nitelikte olması büyük öneme sahip.

Solar enerjili aydınlatma ürünleri bahçeler için oldukça uygun. Bunların yapısında, güneşten gelen enerjiyi toplayıp saklayarak elektrik enerjisine çeviren bir panel yer almaktadır. Güneş enerjisini kullandıkları için elektrik tesisatı gerektirmez ve kablo karmaşası yaratmazlar.

 

Eşyaları Yerleştirme Düzeni

 

Mobilyaları nasıl yerleştireceğiniz, bahçeyi kullanma amacınızla ilişkili. Bahçeyi kullanmaktaki ana amacınız bitki yetiştirmekse, sulama, bitkilerin güneş ışığına duydukları ihtiyaç gibi durumları göz önünde bulundurarak düzen sağlamalısınız.

Bahçe aydınlatmasının dekorasyona katkı yapması için, ışığın rengi, geliş açısı, kuvveti ve hangi bölgelerin aydınlanacağı konularında doğru kararları almak gerekiyor. Burada doğru kararı, kişisel beğenileriniz belirler. Genel olarak bahsetmek gerekirse, vurgulanmasını istediğiniz bölgelere ışığın dik gelmesine dikkat edebilirsiniz.

 

Şık ve Kullanışlı Bahçe Sandalyeleri Zuzima’da

 

Açık havanın tadını doyasıya çıkarmanıza yardım edecek bahçe sandalyesi çeşitlerini online mağazamızdan inceleyebilir, Bahçe Sandalyesi Fiyatları hakkında bilgi edinebilirsiniz.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.