Bahçe Mobilyası Nasıl Temizlenir?

10-07-2019 12:48
Bahçe Mobilyası Nasıl Temizlenir?

Bahçe Mobilyalarının Bakımını İhmal Etmeyin

 

Dış ortam şartlarında kirletici ve yıprandırıcı faktörlere daha çok maruz kaldıkları için bahçe ve balkonda kullanılan mobilyaların kirlenme sıklığı daha fazladır.

Peki, türüne göre Bahçe Mobilyası Nasıl Temizlenir?

 

Dökme Demir Mobilyaların Bakımı

 

Bu tür ürünlerde en büyük sorun paslanma olacaktır. Paslanmanın önüne geçmek için mobilyayı, pas önleyici özel astarları düzenli olarak uygulamak suretiyle koruyabilirsiniz.

Bunların temizliğini nemli bezle yapmanız mümkün, fakat nemli bezle silmenin hemen ardından, kuru bir başka bezle ürünü kurulamayı ihmal etmeyin.

 

Alüminyum Mobilyaların Bakımı

 

Alüminyum parçaları temizlerken sert yüzeyli silme araçları kullanmayın, aksi halde, çizilme kaçınılmaz olacaktır.

Yumuşak bir bez, su ve bulaşık deterjanı gibi sert olmayan bir kimyasalın yardımıyla yıkama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Yıkadıktan sonra su izlerinin oluşmaması için mobilyayı bezle kurulamaya özen gösterin.

 

Plastik Mobilyaların Bakımı

 

Plastik mobilyalar, temizliği en kolay olan türlerden biri. Bunları doğrudan akan su altında yıkamanız mümkün. Su lekesinin kalmaması için yıkamanın ardından ürünü tamamen kurulayın.

 

Ahşap Mobilyaların Bakımı

 

Ahşap mobilyalarda, ağacın türüne göre bakım şekli değişecektir. Tik, maun, meşe gibi son derece dayanıklı ahşaplarda su ile temizliğin sorun yaratma ihtimali düşüktür. Bunları duru su ile yıkadıktan sonra kurulayın.

Çam, kayın gibi ağaçlar ise dayanıklı olmadıklarından özel bakım gerektirir. Bunlara birkaç yılda bir ahşap koruyucu uygulamanız, ürünün kullanım ömrünü arttıracaktır. Temizlik için ise su altında yıkamak yerine, nemli bezle silme yöntemini kullanabilirsiniz.

 

Kumaş İçeren Mobilyaların Temizliği

 

Oturma ve yaslanma yerlerinde sünger, kumaş gibi malzemelerin olduğu sandalye ve koltukların temizliği, sadece sert materyal içeren ürünlerin temizliği kadar pratik olmayabilir. Bunlarda, ürüne zarar vermeyen detaylı temizlik için profesyonel yardım almanız yerinde olacaktır.

Rutin temizlik için ise, yüzeydeki tozu elektrik süpürgesiyle sık sık alabilirsiniz.

 

Kirlenmeyi Geciktirin

 

Bahçe Mobilyası Nasıl Temizlenir sorusu kadar önemli bir diğer husus, mobilyaların nasıl temiz tutulabileceği.

Gerekli önlemleri aldığınız takdirde, mobilyalarınızın temizliğe ihtiyaç duyar hale gelmesi daha uzun süre alacaktır. Yeterli koruma ayrıca, mobilyanın kullanım ömrünü uzatmak için de gerekli.

Kullanmadığınız zamanlarda mobilyaların doğrudan güneş ışığına ya da yağmura maruz kalmasını önleyin. Bunun için serin ve kuru ortamda mobilyaları saklayabilirsiniz. Bu şekilde uygun bir saklama alanı mevcut değilse, koruyucu kılıflardan yardım alın. Bunlar, özellikle güneşin yıpratıcı etkisinden mobilyaları başarılı şekilde koruyacaktır.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.