Bebek Nevresimde Kumaş Seçimi

23-07-2019 14:32
Bebek Nevresimde Kumaş Seçimi

Kumaş Türü En Önemli Konu

 

Bebek Nevresimi Nasıl Olmalı sorusu büyük oranda üretimde kullanılan kumaş türüyle ilgilidir. Kumaş türünü bu kadar önemli bir satın alma kıstası haline getiren şey, bebek cildinin özellikleri.

Yetişkinlerin cildiyle kıyaslandığında bebek cildi son derece hassastır. Bunun nedenlerinden biri, bebeklerde cilt florasının henüz oluşmamış olması. Cilt florası, vücudu zararlı dış etkilerden koruyan yapıdır. Bu yapı, doğumdan sonra belli bir süreç içinde, yararlı mikroorganizmalar tarafından meydana getirilir. Bebek cildini hassas yapan bir diğer husus ise, cilt üzerindeki keratin tabakasının henüz tamamlanmamış olması.

Uygun olmayan kumaşlar, bebeğin sağlığına zarar vereceği gibi, konfor konusunda da düşük performanslıdır. O yüzden bebek nevresimi satın alırken öncelikle sağlığa uygunluk ve rahatlık konularını değerlendirmeye alın.

Bebek nevresimlerinde hava geçişine izin veren kumaşlar, ideal alternatiflerdir. Bunun yanı sıra, anti bakteriyellik ve anti alerjik olma da, önemli özellikler olarak karşımıza çıkıyor. Daha fazla kullanışlılık için su tutma performansı yüksek kumaşlara yönelebilirsiniz. Bunlar, bezden sızma yaşandığında, bebeğin ıslak bir zemin üzerinde bulunmasını önler.

 

En İdeal Malzeme: Pamuk

 

Bebeklerin, hassas ciltlerinden dolayı sahip oldukları özel ihtiyaçları göz önüne alınınca, bebek nevresimleri için en ideal malzemenin pamuk olduğu sonucuna varılabilir. İnsanlık tarafından çok eski zamanlardan beri kumaş üretiminde kullanılan pamuk, doğal bir elyaftır. Onu bu kadar uygun kılan da bu doğallığı.

Büyük oranda pamuk karışımlı ya da %100 pamuktan elde edilmiş kumaşlar, son derece sağlıklı bir kullanım sunacaktır. Pamuktan elde edilen kumaşlar, nefes alıp verebilen yapıdadır. Yani, bunlar bebeğin cildinin havayla temasını tamamen kesmez. Dolayısıyla aşırı terlemeye neden olmazlar.

Pamuk, statik elektrik oluşturmaz. Bu da kullanımı sağlıklı ve güvenli kılan hususlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca, sıcak suda yıkanabilir özellikte olduğundan pamuktan elde edilen kumaşların temizliği kolaydır. Doğal bir malzeme olduğu için %100 pamuktan üretilen kumaşlar bebeğin cildinde tahrişe yol açmaz.

Bebek Nevresimi Nasıl Olmalı sorusuyla birlikte gündeme gelen bir diğer doğal kumaş türü, bambu kumaşlar. Bunlar da pamuktan üretilen kumaşlar gibi yüksek oranda hava geçirgenliğine sahiptir, tahrişe ve aşırı terlemeye sebep olmazlar.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.