Bebek Odası Mobilyası Seçerken Buna Dikkat

16-11-2020 14:47
Bebek Odası Mobilyası Seçerken Buna Dikkat

Sağlıklı Bebek Odası Takımları Seçin

 
Bebek ve çocuk odalarını planlarken göz önüne almanız gereken en önemli hususların başında sağlığa uygunluk geliyor. Peki, Sağlıklı Bebek Odası Nasıl Olmalı?
Bu konuda özellikle oda içinde yer alacak mobilyaların seçimine dikkat etmelisiniz. Mobilya üretiminde kullanılan materyaller, insan sağlığına zarar veren kimyasallar içerebilmekte. Bu kimyasallara yoğun miktarda ve uzun süre maruz kalmak, başta kanser olmak üzere çeşitli sağlık sorunlarına kapı açıyor. Mobilyalarda bulunan bu tehdit edici kimyasalların başında "formaldehit" yer almakta.
 

Nedir Bu Formaldehit?

 
Bugün mobilyaların sağlıkla ilişkisini tartışırken en çok gündeme getirilen madde, formaldehit. TSE uzmanları, mobilyaları oluşturan bazı malzemelerde formaldehitin yüksek oranda yer aldığını bildirmekte. 
Günümüzde kapalı ortam kirleticileri arasında en yaygın şekilde karşılaşılanlardan biri olan formaldehit, renksiz, kolay polimerize olan ve alevlenebilen uçucu bir bileşiktir. Ona sadece mobilyalarda rastlamıyoruz. Bu bileşik sigarada, egzoz gazlarında, ısıtma ve soğutma sistemlerinde, halılarda da karşımıza çıktığı gibi, çevrede doğal olarak da bulunabiliyor.
Formaldehitin zararlı etkileri belirli bir sınır değeri aşan oranlar söz konusuyken kendini gösteriyor. Bu sınır değer, 100 miligram metreküpte 0,124 gramdır. Özellikle kapalı alanlarda bu oranın çok üzerinde formaldehite maruz kalmak, burun akması, boğaz kuruluğu, göz yaşarması, baş ağrısı, bulantı, baş dönmesi gibi etkiler yaratmakta. Kronik bronşit, kronik öksürük, alerjik hastalıkların ortaya çıkması ve hastalık seyirlerinin ağırlaşması, kanser ve astım, formaldehitin sorumlu olabileceği risklerin başında geliyor.
 

E1 Standardına Uygunluk Önemli

 
Satın aldığımız mobilyalarda formaldehit oranının sağlığı tehdit edecek düzeyde olup olmadığını nasıl bilebiliriz?
Bu noktada E1 Belgesi'nin varlığını sorgulamasınız. E1 olarak isimlendirilen standart, ürünlerdeki formaldehit miktarının, yukarıda sözünü ettiğimiz değerin (100 miligram metreküpte 0,124 gram) altında olmasıyla ilgilidir. E1 kalite standartlarına uygunluğu ispatlayan ilgili belgeye sahip olmak, ürünün insan sağlığını tehdit edecek kadar formaldehit içermediği anlamına gelir. 
Bu belgenin alınması üretici firmalar için henüz zorunlu değil. Dolayısıyla tüketicilerin, sağlığı da göz önüne alarak üretim yapan işletmeleri araştırıp bulması gerek.
 

Güvenilir Mobilyalar Zuzima'da

 
Bugün ne yazık ki yalnızca insan sağlığına da önem veren firmalar E1 standartlarında malzemeler kullanmaya dikkat ediyor. E1 standartlarına uymamak bir yaptırıma tabi olmadığından mobilyadaki formaldehit oranı görmezden gelinebiliyor. Bu durumda Sağlıklı Bebek Odası Takımları bulmak zorlaşabilmekte.
İnsan sağlığı konusundaki sorumluluğunun bilincinde olan Zuzima'da sadece bebek odası mobilyaları değil, diğer kategorilerdeki mobilyalar da Avrupa E1 kalite standartlarındadır. Dayanıklı, şık, kullanışlı ve uygun fiyatlı olmasının yanı sıra sağlıklı da olan ürünleri online mağazamızdan şimdi inceleyin.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.