Ev Aydınlatması Nasıl Olmalı?

16-08-2019 15:39
Ev Aydınlatması Nasıl Olmalı?

Aydınlatma Kararlarını Dikkatle Alın

 

Işığın rengi, şiddeti ve geliş açısı, ortama hâkim atmosferin karakterini büyük ölçüde şekillendirir. Bu nedenle, aydınlatma aracı seçimi ve yerleştirmesine dikkat etmek gerekiyor. Bu noktada, ev dekorasyon stili ve ihtiyaçlarınızın belirleyeceği işlevsel özellikler, rehberlik yapacaktır.

Peki, Ev Aydınlatması Nasıl Olmalı? Her ev bölümü farklı noktalara dikkat etmeyi gerektirmekte. İşte, farklı bölümlere göre ideal aydınlatma tercihleri!

 

Oturma Odası ve Salon Aydınlatması

 

Farklı aktiviteler, kendilerine özgü aydınlatmalar gerektirir. Kitap okurken ihtiyaç duyacağınız ışık ile televizyon izlerken ihtiyaç duyacağınız ışığın rengi ve şiddeti aynı olmayacaktır. Oturma odaları ve salonların aydınlatmasında bu konuya azami ölçüde dikkat etmekte fayda var.

Bu alanlarda farklı ihtiyaçlar için farklı aydınlatma çözümleri kullanılabilir. Abajur gibi masa üstü aydınlatmaları ya da lambaderler, salon veya oturma odasında özel bir okuma köşesi varsa, o kısımlar için uygundur. Koltuk takımlarının bulunduğu bölgenin hemen üstü için, dekorasyon tarzına bağlı olarak seçilmiş, tavandan sarkan aydınlatma araçları (avize gibi) tercih edilebilir. Özellikle dikkat çekmesini istediğiniz dekoratif objelerin bulunduğu bir bölüm varsa, burada da spot aydınlatmadan yararlanabilirsiniz. Daha lirik bir atmosfer için, duvarlarda aplikler kullanılabilir.

 

Mutfak Aydınlatması

 

Mutfak, aslında çoğunlukla bir çalışma alanıdır, bu sebeple de aydınlatmada "verimlilik” gözetilmeli. Yemek hazırlarken ışıktan tam verim alabilmek için "direkt aydınlatma” yöntemini seçin. Bu, ışığın, aydınlatılacak alana doğrudan geldiği aydınlatma düzenidir. Tavandan tezgâh üstüne kadar sarkan aydınlatmalar bu konuda işinize yarayabilir. Bunlar hem verimli bir aydınlatma sağlar hem de dekorasyonda modern bir etki meydana getirir.

 

Yatak Odası Aydınlatması

 

Ev Aydınlatması Nasıl Olmalı sorusu, yatak odalarında "endirekt aydınlatma”yı gündeme getiriyor.

Yatak odasında genellikle, ışığın yumuşak tonlarda olması istenir. Bu nedenle, endirekt aydınlatma sistemi de yatak odaları için idealdir. Endirekt aydınlatmada aydınlatma aracı, ışığının tamamını tavana ya da duvara iletir. Işık, tavandan veya duvardan yansıyarak mekânın kalanını aydınlatır. Aydınlatmayı, doğrudan gelen ışık değil, yansıyan ışık yaptığı için, bu tür sistemlerde yumuşak bir aydınlanma söz konusudur. Endirekt aydınlatma kullanacaksanız, ışığın yansıyacağı yüzeyin açık renk olmasına dikkat edin.

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.