Genç Odası Hangi Renk Olmalı?

12-11-2020 13:23
Genç Odası Hangi Renk Olmalı?

Gençlerin Odalarında Renk Detayına Dikkat!

 
Çocuğunuzun kişisel gelişiminde odasının önemli bir rol oynadığını biliyor muydunuz?
Pedagoglar, sağlıklı bir kişilik gelişimi için çocukların ve gençlerin kendilerine özel veya sadece kardeşleriyle paylaştıkları alanlara sahip olmalarını öneriyor. Kendi odası çocuğun kişisel ihtiyaçlarına en iyi cevap veren, onun kimi zaman yalnız kalıp kendisini oyalayacak aktiviteleri tek başına yaptığı yerdir. Dolayısıyla özel alan, öz güven gelişimini destekler, birey olma bilincinin aşılanmasına katkıda bulunur.
Fakat yalnızca çocuğa bir oda ayırmakla iş bitmiyor. Odanın nasıl düzenlendiği de önemli konulardan. Mekân içinde doğru bir düzen/dekorasyon, özel alana sahip olmanın yararlarını güçlendirir. 
Oda düzenlemenin en mühim adımlarından biri, renk seçimi. Duvarlar ve eşyalardaki renklerin meydana getirdiği genel atmosfer, çocuğunuzun zihinsel/duygusal durumunu etkiler. Renkler ayrıca seçtiğiniz dekorasyon stilini yansıtmada da önemli rol sahibi.
Peki, Genç Odası Hangi Renk Olmalı? Renk seçiminde nelere dikkat etmelisiniz?
 

Renklerin Psikolojik Etkilerini Değerlendirin

 
Renklerin insan psikolojisini etkilediği bilimsel bir gerçek. Kültürler arası ufak tefek farklar söz konusu olsa da renkler genellikle herkes üzerinde benzer etkilerde bulunur. Yeşilin ve mavinin sakinleştirdiğini, kırmızının ise canlandırdığını, hatta kimi zaman iştah açtığını gözlemlemişsinizdir. Bu noktada bilmeniz gereken şey şu: Baskın bir etkinin gözlemlenmesi için rengin ortamda yoğun olarak bulunması gerekir. Diğer renklerle uyum içinde ölçülü kullanılmış bir renk, kendisiyle ilişkilendirilen etkiyi baskın şekilde yaratamayacaktır. Yoğun kullanımda olumsuz etki yaratan renklerin kararında kullanılması ise kötü bir tesir yerine, olumlu tesir meydana getirebilir. Örneğin, sarının dekorasyonda ölçülü kullanımı ferah bir atmosfer yaratır ve kişisel enerjiyi yükseltir. Fakat yoğun sarı kullanımı huzursuzluğa neden olur.
 

Seçtiğiniz Renkler Dekorasyon Stilini Yansıtıyor mu?

 
Dekorasyonun, eşyanın karakterini belirlemede rengin taşıdığı önem tartışılmaz. Bazen formları aynı olmasına rağmen yalnızca farklı renkleri nedeniyle iki eşya birbirinden ayrı karakterlerde görünebilir.
Benimsediğimiz dekorasyon tarzının hangi renklerle meydana getirildiğini bildiğinizden emin olun. Klasik tarzlar mor, altın sarısı gibi iddialı renklerle bile karşımıza çıkabilirken, modern tarzlarda pastel tonlar ön plandadır. Çocuk ve genç odalarında genellikle spor karakteri olan modern tarzlar kullanılsa da, özellikle genç kız odalarında klasik dokunuşları olan renkler hiç fena durmaz.
 

Genç Odasında Trend Renkler Zuzima'da

 
Onun odasının arkadaşlarının odalarından bir eksiği olmasın. Genç odalarında favori renklere sahip mobilyalar Zuzima'da! 
Beyazın tonlarıyla karşımıza çıkan oda takımları spor bir etkiye sahip, üstelik mekânda ferah bir atmosfer yaratıyor. Açık ahşap rengi, ona kendisini güvende hissettirecek ahşap samimiyeti ve huzurunu yansıtıyor. Mavi, pembe, kırmızı gibi canlı tonlarsa enerjisi tükenmeyen gençlere kolayca ayak uyduruyor.
Zuzima'da Genç Odası Çalışma Masası, dolap, karyola, komodin, sandalye gibi olmazsa olmazların yanında, cibinlik gibi opsiyonel ürünlerle de karşımıza çıkabiliyor. 
Dayanıklı ve şık ürünler ayrıca Avrupa E1 kalite standartlarını karşılıyor, çocuğunuz için sağlıklı bir mekân meydana getiriyor. 
Görür görmez çok seveceği mobilyaları onunla birlikte şimdi online mağazamızdan inceleyebilirsiniz.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.