İdeal Bebek Odası Nasıl Olmalı?

27-06-2019 09:10
İdeal Bebek Odası Nasıl Olmalı?

Önceliğiniz Güvenli Bir Ortam Yaratmak Olmalı

 

Elbette onun için her şeyin en iyisini istiyor, her ayrıntıda kusursuzun peşinden gidiyorsunuz. Diğer konularda olduğu gibi odasının düzenlenmesinde de son derece bilinçli ve titiz davranmalısınız.

Peki, Bebek Odası Nasıl Olmalı?

Bebeğinizin odasını düzenlerken estetiği ikinci plana itmelisiniz, zira sağlık, güvenlik ve konfor bebek odalarında mutlaka gözetilmesi gereken başlıca unsurlar. Bağışıklık sistemleri henüz tam olarak gelişmemiş bebeklerin, bedensel sağlık konusunda hassas olmaları, oda düzenlemesinin bu unsurlar üzerinden gerçekleşmesinin nedenidir.

 

Mobilya Seçimi

 

Bebek odalarında mobilya olarak genellikle sadece beşik yeterli görülmekte. Seçeceğiniz beşikte kesinlikle ağır metal içeren, kanserojen etkiye sahip boyalar yer almamalı. Mobilyaların renklendirilmesinde kullanılan boyaların sağlık standartlarına uygun olması gerekiyor.

Sadece boya değil, elbette mobilyayı meydana getiren iskelet ve kumaş gibi diğer unsurlar da sağlık açısından risk içermeyen materyallerden üretilmiş olmalı.

 

Yatak Seçimi

 

Yatak seçimi hem konfor hem de bedensel sağlık konularını ilgilendirmekte. Bu noktada yatağın çok sert ya da çok yumuşak olmamasına dikkat edin. Her ikisi de omurga sağlığı açısından zararlıdır. Gereğinden fazla yumuşak yataklar sanılanın aksine, rahat değildir.

Tercihinizi ortopedik ürünlerden yana yapın. Bunlar vücudun doğal yapısına mükemmel şekilde uyum sağlar.

 

Halı ve Tekstil Ürünleri

 

Bebek emeklemeye veya yürümeye başladığında zeminde halının varlığı, güvenliği sağlamak adına önemli, fakat halının sık sık uygun şekilde temizlenmesi gerek. Anti-bakteriyel halılar, bu konuda kullanıcı sorumluluğunu azaltmakta.

Nevresim takımlarındaki her bir parça bebeğinizin cildine dost olmalı. Çarşaf, yastık kılıfı, battaniye gibi ürünlerin bebeğinizin cildinde alerjiye yol açmadığından emin olun. Aşırı terlemeye sebep olmaması için doğal kumaşlardan üretilen ürünleri tercih edebilirsiniz.

 

Ekstra Güvenlik Önlemleri

 

Oda içinde sivri köşeli mobilyalar ve kaygan tabanlı halılar gibi eşyalar, bebeğin güvenliği için ciddi birer risk unsuru. Kaza riskini en aza indirmek için eşya sabitleyiciler, halı tabanlarında kullanılan kaydırmaz aparatlar ve sivri köşelere yerleştirilen koruyucu ürünlerden yardım alın.

 

Hangi Renkleri Kullanmalısınız?

 

İdeal Bebek Odası Nasıl Olmalı sorusu, renk kullanımı konusunu da gündeme getiriyor.

Sağlıklı bir zihinsel gelişim için bebeklerin renk gibi uyarıcılar bakımından zengin bir çevrede yetişmeleri lazım. Bu sebeple, bebeğinizin odasını dekore ederken kız bebekler için tamamen pembeden, erkek bebekler için tamamen maviden oluşan dekorasyonlardan uzak durun. Odaya daha fazla renk eklemeye çalışın.

Bu noktada hangi renklerin ve tonların seçileceği ve bu renklerin ne ölçüde kullanılacağı büyük önem taşıyor, zira her biri kendine özgü frekanslara sahip renkler, fizyolojik ve psikolojik etkilerde bulunmakta. Dolayısıyla odayı tek rengin hâkimiyeti altına sokmak, o rengin olumsuz etkilerini ortaya çıkarmak anlamına da geldiği için doğru değil. Canlı bir kırmızının hâkimiyetindeki odalar, huzurlu bir atmosfer yaratmayacaktır. Sarının yoğun olarak kullanıldığı odalarda da bebeklerin ve çocukların huzursuz davranışlar sergilediği gözlenmekte.

Birden fazla renk kullanımı gerekli fakat burada tona dikkat etmelisiniz. Canlı ve parlak birden fazla renk, bebeğinizin uyku kalitesini düşürebilir. Pastel tonlardaki renkler en idealleridir.

 

 

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.