Modern Dekorasyon Nasıl Uygulanır?

06-08-2019 12:49
Modern Dekorasyon Nasıl Uygulanır?

Modern Dekorasyon Nedir?

 

Yaşam alanları için günümüzün en çok tercih edilen dekorasyon stillerinden biri, modern stildir. Modern dekorasyon, sadelik odağında şekillenir. Bu dekorasyon türünün hâkim olduğu mekânlarda fazlalık niteliğindeki detaylara yer yok. Şık görüntüler, yalın ayrıntılarla ortaya çıkarılır.

Peki, modern dekorasyon tam olarak nasıl uygulanır? İşte, sadelikten güç alan stiller için dikkat etmeniz gereken hususlar!

 

Renk Seçimi

 

Aslında konu büyük ölçüde renk seçimiyle ilgili. Modern dekorasyonlarda yalınlığı sağlamak adına genellikle beyazın tonları, krom ve koyu tonlar tercih edilmekte.

Bununla birlikte elbette, cıvıl cıvıl renkleri de modern dekorasyonda kullanabilirsiniz. Tamamı beyaz, krom ve siyah gibi renklerden oluşan dekorasyonlar, soğuk bir etki yaratacaktır. Bu noktada, diğer canlı renklerden yardım alabilirsiniz. Yeter ki dengeyi sağlamayı bilin. Örneğin, duvarda, halıda ve perdelerde beyaz renk hâkimiyeti söz konusuysa, Koltuk Takımı Renklerinde canlı tonları tercih edebilirsiniz.

 

Mobilya Seçimi

 

Sadelik ve ergonominin esas olduğu modern dekorasyonlar için sade desenlere ve ergonomik tasarıma sahip mobilyalar seçin.

Oymalı ahşap, kapitone gibi detaylarla süslü mobilyalar, modern dekorasyonlar için uygun değildir. Kendinden desenli ya da desensiz kumaşlarla kaplı koltuk, kanepe gibi mobilyaları kullanın. Beyaz ahşap, hem modern hem de samimi bir atmosfer meydana getireceğinden uygun bir seçim olabilir.

 

Halı Seçimi

 

Modern stil, halısız dekorasyonlara da izin vermekte. Bununla birlikte dekorasyonda halı kullanacaksanız, oryantalist desenlere sahip modeller konusunda dikkatli olun.

Geleneksel motiflerle süslü halılar, modern dekorasyonlar için pek uygun değildir, fakat beyaz ve tonlarındaki renklerin hakim olduğu modellerde bu tür motifler, modern stile zarar verici etki göstermeyebilir. Yine de ideal olanı, desensiz ya da geometrik desenlere sahip halılardır.

 

Aydınlatma Seçimi

 

Tema sadelik olduğu için, gösterişli avizelere modern stiller içinde yer yoktur.

Diğer tüm detaylarda olduğu gibi aydınlatma seçiminde de sadelikten yana tercih kullanın. Spotlar, son derece modern ve kullanışlı oldukları için tercih edilebilir. Lambader ve yalın modele sahip aplikler de uygundur.

 

Modern Stiller Zuzima’da!

 

Modern dekorasyon tarzlarına başarıyla uyum sağlayacak koltuk takımları Zuzima’da sizi bekliyor. Koltuk takımı modellerini ve Koltuk Takımı Fiyatları 2019 yılı güncellemelerini online mağazamızdan inceleyebilirsiniz.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.