Mutfak Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

23-05-2019 15:08
Mutfak Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Mutfak Dekorasyonu Yaparken Nelere Dikkat Etmeli?

 

Mutfak dekorasyonunun başlıca bileşenleri mutfak takımı, zemin ve mutfak dolabıdır. Bu sebeple Mutfak Takımı Modelleri, zemin kaplama malzemesi ve mutfak dolaplarını seçerken daha dikkatli olmak gerekiyor.

 

Önce İşlevsellik

 

Söz konusu mutfak olunca, ideal dekorasyon tanımı içinde işlevsellik daha büyük önem taşımakta. Mutfak, içinde çalışmayı zorlaştırmayacak, hatta mümkünse daha pratik çalışma imkânı sunacak şekilde düzenlenmeli. Bu konu iki unsurla ilişkili; dekorasyonu meydana getiren bileşenlerin nitelikleri ve bu bileşenlerin dekorasyon içinde yerleşme biçimleri. Her iki unsurun birlikte varlığı mutfağı işlevsel kılacaktır.

Seçeceğiniz mutfak eşyalarının kendi işlevlerini yüksek performansla ve pratik kullanım sağlayacak şekilde yerine getirmelerinde fayda var. Bunun yanı sıra, özellikle dolap ve takımların yerleşme düzeni de kolay hareket etmeyi ve ihtiyaç duyduğunuz şeylere kolay erişmeyi sağlayacak şekilde olmalı. Tek başına ele alındığında son derece fonksiyonel olan bir mutfak dolabı, yanlış yerde konumlandığında işinizi kolaylaştırmak yerine zorlaştırabilir.

Köşe takımları, mutfakta yemek yeme alanı için uygun nitelikteki eşyalar içerir. Bu takımları seçerken daha fazla işlevsellik için, katlanıp açılabilen masalara sahip seçeneklere yönelebilirsiniz. Bu masalar gerektiğinde açılarak daha geniş bir yapıya kavuşur. Gerekmediğinde ise mutfakta az yer kaplayacak şekilde katlı durabilir.

Mutfak zemini için laminat parke ve PVC yer döşemesi uygun seçeneklerin başında geliyor. Özellikle PVC malzeme, sıvıları bünyesine hapsedip kabarma gibi sorunlara neden olmadığından mutfakta oldukça kullanışlı. Her iki alternatif de zengin bir renk ve desen yelpazesine sahip.

Ankastre beyaz eşyalar alan tasarrufu sağladıkları için son yıllarda sıkça tercih ediliyor. Mutfağınız küçükse tezgâh, dolap ya da duvara gömülü halde kullanılan ankastre eşyaları kullanarak daha işlevsel ve ferah bir ortam yaratabilirsiniz.

 

Yeterli Depolama Alanına Sahip misiniz?

 

Mutfak, depolama alanına en çok ihtiyaç duyulan ev bölümlerinden. Bu konuda sorumluluğu olan eşyalar ise mutfak dolapları. Dolapların genişliği kadar, sahip oldukları bölme/raf sayısı da önemli. İdeal bir mutfak dolabı, farklı hacimlerde yeterince bölme bulunduran seçenektir.

 

Mutfağınız Tarzınızı Yansıtsın

 

Mutfak dekorasyonunda konu elbette sadece işlevsellik değil. Renk, desen ve malzeme seçimi yoluyla kendi tarzınızı mutfağınıza yansıtabilirsiniz.

Country stil, mutfakta en çok tercih edilen stillerden biri. Bu stildeki mutfaklarda ahşap, favori malzemelerden. Floral desen de mutfak takımlarında ve duvarlarda bolca yer alıyor.

Modern stil de sahip olduğu yalın karakterle mutfağa en uygun tarzlar arasında. Bu tür mutfaklarda paslanmaz çelik malzemeden üretilmiş beyaz eşyalar, kulpları gizlenmiş dolaplar ve ankastre ürünler başrolde.

Mutfağınızı işlevsel kılacak ve tarzınızı yansıtacak takımları online mağazamızdan inceleyebilir, Mutfak Takımı Fiyatları hakkında bilgi edinebilirsiniz.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.