Mutfak Dekorasyonu Ne Renk Olmalı?

20-08-2019 14:19
Mutfak Dekorasyonu Ne Renk Olmalı?

Mutfak Dekorasyonunda Renk Seçimi Nasıl Yapılır?

 

Dekorasyonda renk seçimi, stili ortaya çıkaran en önemli unsurlardan. Renkler, dekorasyon tarzını büyük ölçüde etkilemekle kalmıyor, kişiler üzerinde de duygu ve zihin durumunu değiştirici özellik gösteriyor. Bu nedenle, renk seçimine azami ölçüde dikkat etmekte fayda var.

Mutfak dekorasyonunda renk seçimi sadece estetikle ilgili olarak kalmayabilir, işlevsel yönden de tesir gösterebilir. Örneğin, açık renklerin oluşturacağı ferah ortam, mutfakta çalışma verimini olumlu yönde etkileyebilmekte.

Peki, farklı dekorasyon tarzları için Mutfak Dekorasyonu Ne Renk Olmalı?

 

Sıcak Bir Atmosfer İçin Renk Tercihi

 

Mutfağınızı evinizin en huzurlu bölümlerinden biri haline getirmek istiyorsanız, dingin ve "hafif etki” yaratan renkleri tercih edebilirsiniz. Bunlar çok canlı tonlarda olmayan, buna karşılık kasvet de yaratmayacak renklerdir.

Açık ahşap rengi, bu iş için son derece uygun. Ahşap rengi, atmosferde samimi bir etki elde etmede çok işe yarardır. Bununla birlikte, koyu renk ahşap fazla miktarda kullanılırsa samimiyetin aksine, resmiyet ve kasvet meydana getirebilir.

Açık ahşap tonlar country gibi dekorasyon stillerinde başarıyla iş görecektir. Amacınız samimi etkiyse, koyu ahşap tonları da ölçülü kullanmak şartıyla dekorasyona dâhil edebilirsiniz. Örneğin, sadece köşe setinde koyu ahşap kullanımı, yeterli gelebilir.

Pastel renkler de sıcak bir atmosfer elde etmede kullanılabilir. Bunlar ayrıca mekâna, sevimli bir çehre kazandıracaktır.

 

Modern Dekorasyonlarda Renk Tercihi

 

Modern dekorasyonlarda beyaz, siyah ve krom renkleri sıkça gözlenir. Dolayısıyla mutfağınızda modern etkinin güçlü şekilde hissedilmesini istiyorsanız, bu renklerden yardım alabilirsiniz.

Bu noktada, boğucu ve soğuk bir atmosfer meydana getirmek istemiyorsanız canlı renkleri dekorasyona dâhil etmeniz önemli. Mutfakta canlı renklerden oluşan bir odak noktası belirleyebilirsiniz. Bu, köşe seti, hatta tezgâh üstünde konumlanan renkli bir küçük ev aletleri seti bile olabilir. Mühim olan, görüntüdeki tekdüzeliğin canlı renklerle kırılması.

 

Kişisel Beğenileriniz mi, Moda mı?

 

Mutfak Dekorasyonu Ne Renk Olmalı sorusuna cevap ararken kişisel beğenilerinizi, yansıtmak istediğiniz tarzı ve modanın trendlerini uygun bir ölçüyle bir araya getirin. Sadece modayı dikkate almak, kısa süre sonra sizin için anlam ifade etmeyecek bir dekorasyonu ortaya çıkarabilir.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.