Ofis Mobilyası Nasıl Olmalı?

16-07-2019 14:46
Ofis Mobilyası Nasıl Olmalı?

Ofis Mobilyası Seçerken Bunlar Aklınızda Olsun

 

Günün çok büyük kısmının ofiste geçtiği iş kollarında, ofis ortamının yapısal özellikleri önemli bir gündem maddesi haline geliyor. Bu noktada özellikle, mobilya seçimi dikkatle ele alınması gereken konulardan.

Peki, Ofis Mobilyası Nasıl Olmalı? Mobilya seçiminde neler göz önünde bulundurulmalı?

 

Ergonomik Tasarım

 

İş veriminin sağlanması için konfor odağında hareket etmek gerek. Gün boyu üzerinde oturduğunuz alanın rahat olmaması, konsantrasyon problemine yol açacaktır. Bu da, iş veriminin düşmesi anlamına geliyor.

Konfor ayrıca, sağlık konusunu da yakından ilgilendirmekte. Oturma- yaslanma alanlarının rahat olmaması, vücudun doğal yapısına aykırılığın göstergesidir. Vücuda uyum sağlamayan zeminler ve yüzeyler ise, kas ve iskelet sisteminde çeşitli sağlık sorunlarına davetiye çıkarır.

Sağlıklı ve konforlu mobilyalar için ergonomik tasarıma öncelik verin. Mobilyalar vücudun doğal yapısına maksimum oranda uyum sağlayacak tasarıma sahip olmalı.

 

İşe Uygunluk

 

İşe uygunluk hem işlevsel hem de dekoratif açıdan irdelenmesi gereken kriterlerden.

İşlevsel açıdan işe uygunluk, işin icra edilmesini mümkün kılan- kolaylaştıran tasarım anlamına geliyor. Örneğin, mimarlık ofislerinde, çizim yapmaya uygun, çizimi kolaylaştıracak özel masalar kullanılmalı.

Dekoratif açıdan uygunluk ise, kurum imajıyla yakından ilişkili. Bunda daha çok, misafirler ve/ veya müşteriler üzerinde yaratılmak istenen etki söz sahibi. Banka gibi resmiyetin ve ciddiyetin hâkim olduğu ortamlara klasik formlardaki mobilyalar uygunken, dinamik ve genç bir karakter yansıtan/ yansıtmak isteyen firmalarda ezber bozan, farklı, yenilikçi tasarımlar, kurum kültürüne daha iyi uyum sağlayacaktır.

Mobilyaların form açısından tasarımı kadar renkleri de, dekoratif açıdan işe uygunluk konusu kapsamına giriyor.

 

Renk Seçimi

 

İşin niteliği ve firmanın/ markanın yansıttığı karaktere uygun renk seçimi yapılmalı.

Resmi ortamlarda koyu renkler, ciddiyetin vurgulanması için önemli. Fakat tamamen koyu renklerden meydana gelen bir dekorasyon, kasvetli ortam yaratacağından, ölçülü kullanılan açık tonlarla dengenin sağlanmasına dikkat edilmeli. Elbette ciddiyete sadece koyu renkler vurgu yapmaz. Açık renklerin hâkimiyetindeki bir modern dekorasyon da hem ciddi hem de ferah bir ortam oluşturacaktır.

Genç karakterli firmalarla, kreatif işlerin yürütüldüğü reklam ajansı gibi firmalarda ise, gençlik ve yenilikçi düşünce vurgusu için canlı birden fazla renk kullanımına gidilebilir.

 

Ofisiniz Küçükse…

 

Ofis Mobilyası Nasıl Olmalı sorusu, küçük ofisler için ayrı olarak incelenmeli, zira alanın küçüklüğü, özel çözümleri gerekli kılıyor.

Küçük ofislere seçilecek mobilyalarda fonksiyonelliği gözetin. Çok amaçlı modüler mobilyalar, bu konuda oldukça işinize yarayabilir. Sehpalı bekleme koltukları, sehpa için ekstra alan ayrılmasına gerek bırakmıyor. Bunlarda koltuklar arasındaki birleştirici, düz zemin, sehpa işlevi görebilmekte. Workstation masalar da hacmi küçük, çalışanı fazla ofisler için kullanışlı seçenekler.

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.