Ranza Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

12-06-2019 16:39
Ranza Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Ranza Alırken Bunlar Aklınızda Olsun

 

Ranzaları bu kadar kullanışlı ve vazgeçilmez kılan, kuşkusuz, sağladıkları alan tasarrufu. Peki, özellikle çocuk odalarında boy gösteren ranzaların seçiminde nelere dikkat etmek gerekiyor?

 

Kalite-Fiyat Değerlendirmesi

 

Ranza Fiyatlarını değerlendirirken, kalite konusu göz ardı etmemelisiniz. Ürünün fiyatını genellikle kalite seviyesi belirlese de, düşük performansın yüksek fiyata sunulması riskine karşı her zaman uyanık olmalısınız.

 

İskelet Yeterince Sağlam mı?

 

Ranza seçiminde dikkate almanız gereken konuların başında güvenlik geliyor. Güvenliği iki farkı boyuttan irdelemelisiniz: dayanıklılık ve materyallerin kimyasal yapısı.

Dayanıklılık da kendi içinde iki farklı açıdan değerlendirmeli; ilki, materyal yapısının sağlamlığı, ikincisi, parçaların birleşme noktalarındaki sağlamlık.

İskeleti oluşturan materyal kolay bükülen, kırılma tehlikesi içeren nitelikte olmamalı. Özellikle yatak altındaki taşıyıcıların sağlamlığına azami derecede dikkat etmelisiniz. Üstteki yatakta bu taşıyıcıların dayanıklılığı elbette çok daha önemli. Parçaların sağlamlığının yanı sıra, parçaları birbirine birleştiren kaynaklama, vidalama, çivileme gibi işlemler de yeterli güvenliği sağlamalı.

 

Kullanılan Materyaller Sağlık Açısından Güvenilir mi?

 

Materyalin kimyasal yapısı, güvenliği ilgilendiren diğer boyut. Bilhassa gelişme çağındaki çocukların kullanacağı ranzalarda bu konu çok daha mühim hale gelmekte. Ürün ve üzerindeki boya, insan sağlığına zarar verici ağır kimyasalları yüksek oranda içermemeli ya da bunları hiç bulundurmamalı.

 

Ranzanın Ebadı Odaya Uygun mu?

 

Değerlendirilmesi gereken ilk kriterlerden olmakla birlikte, ranza ebadının gözden kaçma olasılığı hayli yüksek. Satın alma sonrası ürün değiştirme ya da iade etme gibi işlemlerle uğraşmak zorunda kalmamak için, bu konuyu en başında dikkate almalısınız.

Doğru ebattaki ranzayı seçebilmek için her şeyden önce, ürünü nerede konumlandıracağını net şekilde belirlemeli, bunda çok gerekmedikçe değişiklik yapmamalısınız. Sadece enin veya sadece boyun değil, her ikisinin ölçüsünü alın. Hassas ölçüm için mezura kullanmayı ihmal etmeyin. Karış gibi hesaplamalarda yanılma/ yanlış ölçü alma ihtimali her zaman yüksektir.

 

Çocuklarınızın Beğenilerini Dikkate Alın

 

Yukarıda bahsi geçen konularda sorun yaratmayan Çocuk Ranza Modelleri arasında son kararı verirken kullanılacak kriter, görsel tasarım olacaktır. Bu noktada, odanın dekorasyonuna uygunluktan ziyade, çocukların ne istediğine kulak verin.

Diğer değerlendirmeleri siz yaparken, görsel tasarım değerlendirmesini çocuklara bırakmanızda fayda var. Ne de olsa, ranzayı onlar kullanacak. Beğenilerine uygun bir seçeneği uzun süre keyif alarak kullanabileceklerdir. Odaları gibi, kendileriyle ilgili kararlarda söz sahibi edilmek ayrıca, çocukların özgüven gelişimine de olumlu katkı sağlar. Sadece ranza seçiminde değil, her konuda onların fikirlerini önemsemenizde fayda var.

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.